Samenvatting
Traject
Werkgever
Van werk-naar-werk

Begeleiding naar werk

Nieuwe koers? Dreigend faillissement of reorganisatie? Soms zijn ontslagen onvermijdelijk. Met een slagingspercentage van 75% in de afgelopen vijf jaar, zijn wij bewezen succesvol in het begeleiden naar werk.

Wij pakken het hele traject op, van de eerste voorlichting voor het personeel tot maatwerkprogramma’s voor individuele medewerkers en groepen, zowel hoog- als laagopgeleid.

Onze begeleidingstrajecten bestaan uit een mix van online opdrachten en intensief persoonlijk contact met de loopbaanadviseur. Resultaatgericht en afgestemd op de talenten en drijfveren van de medewerker. Ook begeleiding naar ondernemerschap is mogelijk. Onze loopbaanadviseurs herken je aan hun vernieuwende initiatieven, up-to-date kennis en regionale binding.

Locatie & datum

Selecteer eerst een beschikbaarheid

  Heb je een vraag?

  Bel of mail gerust.

  • Inhoud
  • Praktisch
  • Investering

  Een nieuwe baan vinden? Dat begint bij de juiste vorm van begeleiding. Daarom start C3 werkt! altijd met een uitvoerige intake. De medewerker maakt eerst een online bemiddelbaarheidsscan. Deze scan geeft een uitgebreid beeld van de positie van de medewerker op de arbeidsmarkt. Tijdens het intakegesprek komen in anderhalf uur zaken als opleiding, werkervaring, motivatie, verwachtingen, wensen en mogelijkheden aan bod.  Op basis van dit gesprek stelt de loopbaanadviseur het meest effectieve begeleidingstraject samen. Soms is een kort advies traject voldoende, in andere gevallen een wat intensiever begeleidingstraject. 

  Dit kun je verwachten tijdens een begeleidingstraject:

  1. Online loopbaanomgeving

  De begeleiding wordt ondersteund door een online loopbaanomgeving op C3 werkt.nl. Daar staat het begeleidingstraject in een overzichtelijke tijdlijn voor je medewerker klaar. Je medewerker vindt hier opdrachten, scans, workshops en de geplande gesprekken met de loopbaanadviseur. De loopbaanomgeving is ‘mobile first’, oftewel optimaal te gebruiken op smartphone, tablet én PC.

   2. Check jouw wereld van werk

  Tijdens het begeleidingstraject worden een aantal scans ingezet. Met deze scans vind je medewerker antwoorden op de volgende  vragen:

  • Wat kan ik?
  • Waar ben ik goed in?
  • Wat motiveert mij het meest in mijn werk?
  • Welke beroepen passen bij mij?

  De medewerker brengt het allemaal zelf in kaart! De uitkomsten van de scans worden opgeslagen in de online loopbaanomgeving en besproken met de loopbaanadviseur.

  3. Loopbaanbegeleiding

  Je medewerker krijgt begeleiding door een vaste loopbaanadviseur. Afspraken vinden plaats in de regio waar de betreffende medewerker woont of werkt.  De adviseur heeft een regionaal netwerk, spreekt de taal en kent de arbeidsmarkt. De meeste gesprekken zijn face-to-face , en worden afgewisseld met e-coaching. De loopbaanadviseur stuurt je medewerker aan op het nemen van stappen, geeft huiswerkopdrachten mee en wijst op kansrijke beroepen en vacatures.

  4. Vinden en gevonden worden

  C3 werkt! heeft 2 vacaturebanken klaar staan. Op de C3 werkt! vacaturebank staan de vacatures die C3 werkt! vanuit haar netwerk ontvangt. De Arbeidsmarktverkenner is een uitgebreide  vacaturebank waarmee je medewerker toegang heeft tot bijna alle vacatures en beroepen in Nederland.  Daarnaast kan je medewerker gevonden worden door zichzelf te profileren in de profielenbank van C3 werkt!.

  5. Solliciteren anno nu

  We verwachten van deelnemers dat ze zelf actief solliciteert op vacatures. Om de kennis van het solliciteren anno nu op te frissen, neemt je medewerker aan het begin van het begeleidingstraject deel aan de workshops Eerste Hulp Bij Solliciterenen LinkedIn werkt!. Tijdens Eerste Hulp Bij Solliciteren leert je medewerker in één dag alles over het opstellen van een goed CV, het schrijven van een passende sollicitatiebrief, het voeren van een effectief sollicitatiegesprek en het belang van netwerken. Tijdens de workshop LinkedIn werkt! gaat je medewerker in één dagdeel aan de slag met  het opbouwen en verfijnen van zijn LinkedIn profiel en online netwerk. Kortom, je medewerker leert hoe hij LinkedIn effectief kan inzetten bij het vinden van werk.

   6. Netwerkbijeenkomsten

  Netwerkbijeenkomsten bieden je medewerker de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere werkzoekenden. Bovendien kunnen ze hun presentatie-, netwerk- en sollicitatievaardigheden oefenen in een veilige omgeving. De loopbaanadviseur organiseert een aantal keer een netwerkbijeenkomst in de regio.

  7. Om- of bijscholing

  Soms is om- of bijscholing nodig om een passende nieuwe baan te vinden. Indien er sprake is van een tegemoetkoming in de scholingskosten, adviseert de loopbaanadviseur over de scholingskeuze en de haalbaarheid ervan.

  8. E-portfolio

  Wij werken met een e-portfolio op www.C3werkt.nl Dit e-portfolio is een persoonlijk online dossier dat je medewerker zelf vult en beheert. Het bevat onder meer werkervaring, opleidingsachtergrond, talenten, competenties, diploma’s, certificaten, bewijsstukken, projecten, voorkeuren en aanbevelingen. Het maken en bijhouden van het dossier stimuleert deelnemers om zelf actief werk te maken van hun loopbaanontwikkeling. Na het traject blijft het E-portfolio dan ook beschikbaar voor de medewerker.

  9. Samen op zoek naar werk

  Alle mensen die C3 werkt! begeleidt naar werk zijn welkom in de LinkedIn-groep “Samen op zoek naar werk”. In deze groep vind je vacatures en worden met elkaar tips en adviezen uitgewisseld met betrekking tot het vinden van werk. De groep is besloten en alleen toegankelijk voor C3 werkt! kandidaten en betrokkenen. 


  Je medewerker kan direct van start. Er zijn geen wachttijden.

  Tijdens het traject, maar ook daarna, kan je medewerker terecht op het online loopbaanplatform van C3 werkt!. Hij vindt hier zijn e-portfolio en het traject staat voor hem klaar in een overzichtelijke tijdlijn. Bovendien zijn daar de loopbaanwinkel, vacaturebank en profielenbank beschikbaar.

  Dankzij het uitgebreide netwerk van C3 werkt!, hebben we nauwe banden met andere branches. Via deze weg helpen we je medewerker dan ook naar werk in een andere branche.

  • Duur: Van minimaal 3 tot maximaal 9 maanden
  • Groepsgrootte: Individueel traject
  • Plaats: In overleg
  • Resultaat: Aan het einde van het traject heeft je medewerker, als het goed is, nieuw werk. Mocht dat (nog niet) gelukt zijn dan heeft je medewerker in ieder geval genoeg bagage om de zoektocht naar werk succesvol voort te zetten. Daarnaast heeft hij uitgebreide rapportages van de diverse scans van Check jouw wereld op werk, en zijn e-portfolio. 

  Informatie over het traject is vertrouwelijk en wordt niet verstrekt aan werkgever of derden.

  Naast individuele trajecten biedt C3 ook een groepstraject naar werk, traject Samen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.


  Intake € 330,- (excl. BTW)

  Trajectprijs is afhankelijk van de duur van het traject dat wij aanbevelen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  Bij het kopje subsidies en regelingen op onze site hebben we verschillende regelingen voor je op een rijtje gezet. Wij informeren je graag verder over de mogelijkheden.


  Je wilt op de wachtlijst voor

  Begeleiding naar werk

  Nieuwe koers? Dreigend faillissement of reorganisatie? Soms zijn ontslagen onvermijdelijk. Met een slagingspercentage van 75% in de afgelopen vijf ...

  Helaas kan je je hiervoor niet meer inschrijven. Wel kan je interesse tonen en op de wachtlijst komen, voor wanneer er eventueel plaatsen beschikbaar komen. Ga je hiermee akkoord? Klik dan op de inschrijfknop hieronder.

  Jouw inschrijving is succesvol verzonden.